Tipuri de masaj și beneficiile lor

Tipuri de masaj beneficii Andullation Self Equilibrium Craiova terapie vindecare recuperare relaxare new
Corpul nostru ne anunță dacă are nevoie de un masaj, însă de ce tip de masaj ar beneficia cel mai mult, rămâne la latitudinea specialistului sau la pura experimentare și concluzie personală.
Masajele sunt folosite ca tehnică de vindecare și relaxare de mii de ani. Prin manipularea țesuturilor și mușchilor folosind o combinație de presiune, frecare, mângâiere și chiar căldură, s-au observat diferite beneficii pentru sănătate.
Există peste 80 de tipuri de masaj cunoscute, fiecare cu propriile sale caracteristici unice. În acest articol vom trece în revistă cele mai frecvente 12 dintre cele mai ușor disponibile tipuri de masaj și beneficiile lor, de la ajutorarea ameliorării stresului, recuperării leziunilor, până la gestionarea durerii. A fi conștient de ceea ce pot face diferite tipuri de masaje pentru dvs. este un prim pas important în maximizarea beneficiilor pe care le obțineți din acesta.
 
Ce este un masaj?
Există mai multe tipuri de masaj care se concentrează pe diferite părți ale corpului sau abordări de vindecare. Masajul este practica frământării corpului folosind mâinile. În timpul unui masaj, un terapeut de masaj va aplica o presiune ușoară sau puternică asupra mușchilor și articulațiilor corpului pentru a ușura durerea și tensiunea.
Principalele beneficii ale masajelor
Cercetările recente arată avantajele masajului pentru o varietate de probleme:
 • Oboseală sau durere cauzată de cancer
 • Dureri de spate și rigiditate
 • Osteoartrita la genunchi
 • Recuperare postoperatorie și durere
 • Ameliorarea sindromului tunelului carpian
 • Fibromialgie
 • Sporirea funcției sistemului imunitar
 • Frecvența scăzută a durerilor de cap
 • Tensiune arteriala
 • Simptome de sevraj la alcool
 
Principalele tipuri de masaj și beneficiile lor
1. Terapie cu eliberare activă (masaj sportiv)
Terapia/Tehnica de eliberare activă (ART) a fost dezvoltată în urmă cu aproape treizeci de ani de către Dr. P. Michael Leahy. Ideea terapiei cu eliberare activă a venit pentru ca sportivii de elită să revină la performanțe de vârf cât mai repede posibil, fără înfășurarea lungă a unui masaj complet.
ART tratează tulburări minore ale țesuturilor moi în:
• Muschii
• Ligamente
• Tendoane
• Fascia
• Nervi
Tehnica de eliberare activă, deși dezvoltată inițial pentru sportivi, poate fi benefică pentru oricine. Scopul direct este de a elibera țesut cicatricial acumulat în mușchiul profund, care apare atunci când mușchii sunt suprautilizați pentru o perioadă extinsă de timp.
De fapt, ART este singura terapie de manipulare a țesuturilor moi care repară direct întreaga gamă de mișcare a mușchiului, deoarece vizează în mod direct problemele de bază ale mușchiului.
Utilizarea excesivă a mușchilor se întâmplă în timpul unor lungi exerciții fizice, precum și în urma unor activități zilnice normale, cum ar fi mersul pe jos, cumpărături, o slujbă mai activă (cum ar fi un profesor sau un muncitor în construcții etc.), plimbarea câinelui și gătitul.
Specialiștii în ART sunt instruiți în peste 500 de tehnici specifice de întindere. Aceste tehnici acoperă toate grupele musculare majore, cum ar fi cvadricepsul și hamstrings; partea superioară a spatelui; umeri; și piept. Fiecare individ este unic, prin urmare nu există pași de bază pentru finalizarea unei sesiuni de terapie cu eliberare activă.
Ședințele ART pot dura între 30 și 60 de minute și nu ar trebui să aibă loc mai mult de o dată pe săptămână, cu excepția cazului în care este adresat în mod special de către specialist.
2. Terapia de masaj suedeză
Masajul suedez este cel mai cunoscut și utilizat stil de terapie de masaj. Numele „masaj suedez” este utilizat numai în țările vorbitoare de limbă engleză și olandeză - toate celelalte țări se referă la acesta ca „masaj clasic”. Oricum ar fi, această metodă a fost dezvoltată, deși inexact, de Per Henrik Ling. Cu toate acestea, un olandez pe nume Johann Georg Mezger a dezvoltat termenii francezi pentru loviturile de bază ale stilului de masaj.
Există cinci stiluri într-un masaj suedez:
 1. Effleurage (alunecare și alunecare)
 2. Petrissage (frământare)
 3. Tapotement (atingere ritmată)
 4. Fricțiune (cu fibre sau fibre încrucișate)
 5. Vibrații / agitare
Aceste cinci metode sunt folosite pentru ameliorarea oricărei dureri musculare ușoare până la intense, iar severitatea fiecărui accident vascular cerebral reflectă cantitatea de etanșeitate deținută în interiorul mușchiului. Mai precis, sa dovedit că masajul suedez ajută la ameliorarea:
• Rigiditatea articulațiilor
• Reducerea durerii
• Osteoartrita
• Dureri lombare
• Managementul / reducerea stresului
Masajele suedeze pot dura de la 30 la 90 de minute, cu excepția cazului în care există un caz special și pot fi efectuate oricărei persoane. Cu toate acestea, dacă persoana are dureri, dureri sau leziuni trecute, cel mai bine este să anunțați maseuza înainte de a continua cu orice masaj.
3. Terapia cu eliberare miofascială
Eliberarea miofascială este cel mai rudimentar tip de terapie de masaj - de fapt, încât pacientul nu are nevoie de asistență externă pentru ao finaliza!
Eliberarea miofascială descrie descompunerea fasciei strânse, care este stratul fibros al țesutului conjunctiv deasupra mușchiului și sub piele. Fascia este ceea ce permite corpului nostru să se miște și să dețină diferite poziții corporale, iar atunci când simțim tensiunea musculară la nivelul suprafeței, în general fascia este îngrămădită și nu mușchiul de dedesubt.
Eliberarea miofascială poate fi executată cu mai multe instrumente diferite:
 • Rola de spumă
 • Minge lacrosse / minge de tenis / softball / minge de golf
 • Rolă rumbler
 • Hyper Vice
 • Bara de corp
 • Bile și role Trigger Point
Există, de asemenea, două stiluri diferite de tehnici de eliberare miofascială: activă și pasivă.
Terapia cu eliberare activă este atunci când pacientul tensionează zonele afectate și este utilizată în mod normal cu oricare dintre instrumentele de mai sus. Terapia cu eliberare pasivă este atunci când mușchiul este complet relaxat și este utilizat în mod normal în timpul mobilizării țesuturilor moi și al masajului punctului de declanșare.
În general, sesiunile de eliberare miofascială pot dura până la 30 de minute și pot fi utilizate de oricine are mușchii tensionați. De fapt, eliberarea miofascială - deși oarecum dureroasă dacă se folosește o metodă directă cu un terapeut de masaj - ar trebui să fie căutată mai întâi atunci când este vorba de mușchii tensionați, deoarece are multe beneficii directe decât un masaj clasic.
4. Presopunctură (Acupresură) / Acupunctură
Presopunctura sau acupunctura este o formă de terapie de masaj cu punct de declanșare care utilizează ace. A fost inițial dezvoltată ca o fațetă a medicinei chinezești antice și este utilizată cel mai frecvent pentru ameliorarea durerii.
Mulți utilizează această practică pentru ameliorarea durerii în zona lombară, rigiditatea umărului și durerea la genunchi, printre altele, rigiditate musculară și dureri articulare. Acupunctura poate fi efectuată în majoritatea mediilor clinice și a saloanelor de masaj
În general, oricine nu are aversiune față de ace poate participa la terapia cu acupunctură.
Acupunctura este mult mai directă decât alte forme de terapie de masaj și este genială pentru a pătrunde în straturile fasciale profunde. De obicei, o sesiune de acupunctură este efectuată de către practicant identificând zonele afectate și glisând ușor acul pentru a crește și apoi a atenua presiunea. Există, de asemenea, patru metode de diagnostic diferite:
 • Inspecția → se concentrează în special pe față și pe limbă. Mai exact, terapeutul caută dimensiunea, forma, culoarea, tensiunea și acoperirea limbii și dacă are sau nu semne dentare în jurul marginii.
 • Auscultația → se concentrează pe sunete șuierătoare și miros neplăcut al corpului
 • Olfacția → include aceleași principii ca Auscultația
 • Semne → se concentrează pe „șapte semne” ale corpului: transpirație, frisoane / febră, sete / gust, durere, somn, defecație / urinare, pofta de mâncare și sânge și / sau scurgeri vaginale.
Acul este în general introdus foarte repede pentru a minimiza durerea și poate fi filat, lovit sau mutat în sus și în jos pentru a manipula țesutul fascial. Acele sunt apoi stimulate de terapeut pentru a crește tensiunea din jurul lor, numită „apucarea acului”, care ajută la atenuarea presiunii din jurul zonei odată ce acul este îndepărtat. În general, această „apucare a acului” se întâlnește cu furnicături, amorțeli sau furnicături la nivelul locului.
Presopunctura respectă protocoale similare, dar fără invazivitatea acelor. Sesiunile variază în lungime, în funcție de numărul de ace inserate și de câte zone și cât de mult poate suporta pacientul durerea.
5. Terapie de masaj Lomi Lomi
Terapia de masaj Lomi Lomi a fost adusă de coloniștii originari polinezieni în Hawaii.
Toți, de la șefii de clan până la copii, practicau lomilomi sau „lomi” pe insule, ceea ce se traduce prin „a frământa, a freca sau a calma; a lucra înăuntru și în afară, ca labele unei pisici mulțumite ”sau„ a lua și a întoarce, a schimba ... schimbarea sacră din tine care este inspirată de kahuna vindecătoare ”.
Se spune de două ori în cadrul numelui pentru a aduce accent pe darurile sale.
Masajul Lomi Lomi folosește o combinație de palme, articulații, antebrațe, degete, coate, genunchi, picioare și chiar bastoane și pietre găsite pe insule. În mod tradițional, Lomilomi a fost folosit de nativi ca:
 • o practică de vindecare pentru vindecătorii nativi
 • masaj restaurativ în cadrul familiei
 • o practică de vindecare pentru vindecătorii nativi
 • un ajutor în digestie
 • practică pentru maeștrii artelor marțiale hawaiene (ʻōlohe lua)
Practicile de masaj Lomilomi oglindesc un masaj tradițional suedez. Fundația sa se bazează pe artele marțiale și include mișcări lungi și cuprinzătoare ale brațelor.
Alte metode includ:
 • Gama de mișcare, în special la articulațiile strânse
 • Tehnici de masaj de țesut adânc
 • Atingere iubitoare
Sesiunile pot dura până la 90 de minute, pot - și ar fi indicat - să fie utilizate de orice persoană în vârstă.
6. Masaj cu pietre fierbinți
Masajul cu pietre fierbinți este cel mai bun pentru persoane care au dureri și tensiuni musculare sau care doresc pur și simplu să se relaxeze. Acest tip de masaj terapeutic este similar cu un masaj suedez, doar terapeutul de masaj folosește pietre încălzite în locul sau în plus față de mâinile lor. Ușurează tensiunea musculară, îmbunătățește fluxul sanguin și ameliorează durerea prin utilizarea pietrelor încălzite.
Masajul cu pietre fierbinți poate ajuta:
• la ușurarea tensiunii musculare
• îmbunătățirea fluxului de sânge
• ameliorarea durerii
• la relaxare
• la reducerea stresului
În timpul unui masaj cu pietre fierbinți, pietrele încălzite sunt plasate pe diferite zone din jurul întregului corp. Terapeutul poate ține o piatră în mână în timp ce vă masează diferite părți ale corpului folosind tehnici de masaj suedeze folosind o presiune ușoară. Uneori se folosesc și pietre reci.
Nu purtați haine pentru masaj cu piatră fierbinte decât dacă vă veți simți mai confortabil purtând lenjeria intimă. Veți fi acoperit cu o foaie. De obicei masajul durează 90 de minute.
7. Masaj cu aromoterapie
Un masaj cu aromoterapie este un masaj suedez cu uleiuri de plante parfumate (cunoscute sub numele de uleiuri esențiale) adăugate uleiului de masaj. Extrase din flori și din alte părți ale plantelor, uleiurile esențiale oferă un miros plăcut și se crede că au proprietăți curative. De exemplu, lavanda promovează relaxarea. Deși pot fi selectate diferite uleiuri esențiale pentru a răspunde nevoilor specifice, terapeutul folosește de obicei uleiuri pre-amestecate pentru relaxare, energizare sau ridicare.
Efectele liniștitoare ale masajului cu aromaterapie pot beneficia de o varietate de afecțiuni, inclusiv depresie, insomnie, anumite tulburări digestive și durere.
Înainte de a primi un masaj de aromoterapie, asigurați-vă că nu sunteți alergic la niciuna dintre plantele utilizate în uleiuri, deoarece acestea pot provoca o reacție a pielii.
Acest tip de masaj poate ajuta:
 • la stimularea stării de spirit
 • la reducerea stresului și anxietății
 • la reducerea simptomelor depresiei
 • la ameliorarea tensiunii musculare
 • la ameliorarea durerii
Vi se va face masaj pentru tot corpul, în timp ce inhalați uleiuri esențiale printr-un difuzor și le absorbiți prin piele. Uneori, un masaj cu aromaterapie se va concentra doar pe spate, umeri și cap. Nu veți purta alte haine decât lenjeria de corp, ceea ce este opțional.
Un masaj cu aromoterapie durează 60-90 de minute.
8. Masajul țesutului profund
Masajul țesuturilor profunde folosește mai multă presiune decât un masaj suedez. Este o opțiune bună dacă aveți probleme musculare cronice, cum ar fi dureri, leziuni sau dezechilibru. Poate ajuta la ameliorarea mușchilor strânși, a durerilor musculare cronice și a anxietății.
În timpul unui masaj adânc în țesuturi, terapeutul dvs. de masaj va folosi lovituri lente și presiune profundă a degetelor pentru a ameliora tensiunea din straturile cele mai adânci ale mușchilor și țesuturilor conjunctive. Puteți fi dezbrăcat în timpul acestui masaj sau puteți purta lenjeria intimă.
Acest tip de masaj este deosebit de benefic pentru persoanele cu dureri cronice sau leziuni persistente care cauzează mobilitate limitată. Este eficient în tratarea leziunilor repetate de stres, cum ar fi cotul tenisului sau sindromul tunelului carpian.
Masajul va dura 60-90 de minute.
9. Masajul punctului de declanșare (Trigger Point)
Masajele punctului de declanșare sunt cele mai potrivite pentru persoanele care au leziuni, dureri cronice, o problemă sau afecțiune specifică. Uneori, zonele de etanșeitate din țesuturile musculare, cunoscute sub denumirea de puncte declanșatoare, pot provoca dureri în alte părți ale corpului. Prin concentrarea asupra ameliorării punctelor de declanșare, acest tip de masaj poate reduce durerea.
Masajul cu punct de declanșare folosește curse largi, line, ușoare și relaxante, combinate cu o presiune mai puternică și mai profundă. Masajul va include lucrări pe întregul corp, deși terapeutul se va concentra pe anumite zone ale corpului care trebuie eliberate. Puteți purta haine ușoare pentru masaj sau puteți fi complet sau parțial dezbrăcat.
Acest tip de masaj va dura de obicei 60-90 de minute.
10. Reflexologie
Reflexologia datează din civilizațiile antice, dar a fost rafinată de kinetoterapeutul american Eunice Ingram în anii 1930.
Aceasta poate fi o terapie profund relaxantă, mai ales dacă stai toată ziua sau ai picioarele obosite și dureroase. Îți scoți pantofii și șosetele, dar în rest rămâi îmbrăcat.
Reflexologia este cea mai bună pentru persoanele care doresc să se relaxeze sau să-și restabilească nivelul de energie naturală. Este, de asemenea, o opțiune bună dacă nu vă simțiți confortabil să fiți atinși pe întregul corp. Reflexologia folosește o presiune ușoară până la fermă asupra diferitelor puncte de presiune ale picioarelor, mâinilor și urechilor. Puteți purta haine largi, confortabile, care vă permit accesul la picioare.
11. Masaj shiatsu
Masajul Shiatsu este cel mai potrivit pentru persoanele care doresc să se simtă relaxate și să amelioreze stresul, durerea și tensiunea.
O formă de masaj japoneză, masajul shiatsu implică presiune localizată folosind degetele terapeutului (sau uneori mâinile și coatele), aplicate într-o secvență ritmică de-a lungul corpului. Fiecare punct este ținut timp de aproximativ două până la opt secunde.
Cu rădăcini în medicina tradițională chineză, scopul shiatsu este de a stimula punctele de presopunctură pe corp pentru a îmbunătăți fluxul de energie și a ajuta la recâștigarea echilibrului.
Deoarece nu se folosește ulei sau loțiune, purtați haine largi. Shiatsu se face în mod obișnuit pe un covor pe podea sau pe o masă joasă de masaj și este adesea utilizat pentru a reduce stresul și a proteja împotriva problemelor de sănătate legate de stres. Unele cercetări au arătat că shiatsu poate fi eficient pentru tratarea durerii, greață și insomnie.
O sesiune de masaj Shiatsu durează de obicei 60-90 de minute.
12. Masaj thailandez
Masajul thailandez este cel mai bun pentru persoanele care doresc o formă mai activă de masaj, care doresc să reducă și să amelioreze durerea și stresul.
Un amestec unic de yoga asistată, întindere pasivă și mișcări de masaj presat, masajul thailandez este mai energizant decât alte forme de masaj. Este un puțin ca yoga, dar fără să faci mișcare, deoarece terapeutul te mișcă și te întinde într-o succesiune de posturi, de obicei pe un covor, pe podea.
La fel ca și shiatsu, masajul thailandez aliniază energiile corpului. Terapeutul de masaj folosește compresia ritmică de-a lungul liniilor de energie ale corpului pentru a reduce stresul și pentru a îmbunătăți flexibilitatea și gama de mișcări. Se face complet îmbrăcat.
Acest tip de masaj poate îmbunătăți intervalul de mișcare și durerile de spate și s-a dovedit a fi util în reducerea anxietății.
Poate ajuta la îmbunătățirea:
• flexibilității
• circulaţiei
• nivelurilor de energie
Masajul thailandez durează 60-90 de minute.
Masajul poate fi o modalitate pentru a vă simți mai bine fizic, mental și emoțional.
Experimentați cu diferite tipuri de masaj pentru a găsi tipul ideal pentru dvs.
Comunicați întotdeauna așteptările și intențiile terapeutului dvs. de masaj și spuneți-i dacă există ceva cu care nu vă simțiți în confort.

 

masaj, terapie andullation, self-equilibrium, Craiova oxigenoterapie hiperbarica, self-equilibrium, Craiova, sanatate recuperare dupa Covid 19, self-equilibrium therapy, Craiova, Dolj, sanatate, oxigenoterapie hiperbarica Andullation Craiova, self-equilibrium, sanatate, recuperare, vindecare, frumusete, tinerete tipuri de masaj, beneficii, Andullation, Self-Equilibrium Craiova, terapie, vindecare, recuperare, relaxare

Contactati-ne

+40722820427